Pure Rainforest Chocolate
Our friends at OlsenFarmFiji (OFF), Jytte & Michael Olsen, invested in 2008 in a piece of rainforest in the eastern part of the main island of Fiji, Viti Levu, about two hours drive from Suva, the capitol. A neglected area that, by hard work and considerable investments, today contains a well-functioning cocoa plantation and a self-build house, self-supplying with energy and water from a creek.
The daily work in the plantation is done with very little machinery, a machete or small brushcutters, worked by adult fijians. The men are in charge of trimming the rainforest, so it doesn’t smother the cocoatrees but still provides shade for them. These trees belong to the cocoa group Forastero,
When we call our chocolate handmade, we mean it! We have had every single bean in our hands. Making high quality chocolate is a long process. We work with passion and love to create a gourmet product.
We are also proud to support the employment on our island, as it is a local transporter, BHS Logistics, that takes care of shipping the cocoabeans from Fiji to Bornholm.
VI ELSKER MØRK CHOKOLADE!
Vi er Heidrun og Hans Jørn Koefoed og er parret bag Pure Rainforest Chocolate.
Bean-to-Bar chokolademagere i Kirkegade 4 i Allinge på Bornholm, hvorfra vi skaber ægte chokolade af høj kvalitet. Vores kakao og chokolade er produceret bæredygtigt, og helt uden brug af tilsætningsstoffer.
Pure Rainforest Chocolate består udelukkende af håndristede og afskallede kakaobønner tilsat økologisk rørsukker – intet andet.
Smagen er kraftig fordi der er anvendt et minimum af forarbejdning, derved behøver man kun et lille stykke for at få den fulde chokoladesmag og – nydelse.
Chokoladen er hos os håndlavet hele vejen igennem af nøje udvalgt kakao af høj kvalitet.
Kakaobønnerne er importeret fra Olsen Farm Fiji (OFF), hvor kakaotræerne dyrkes bæredygtigt og kemikaliefrit.
På farmen er der ordnede arbejdsforhold, de tre fijianske mænd vedligeholder plantagen, plukker kakaokapslerne, fermenterer og tørrer bønnerne. Alle børn går i skole, der er intet børnearbejde på kakaofarmen.
Vi har en stor passion for mørk chokolade, og som beviste forbrugere ønsker vi at handle og
producere chokolade med omtanke for miljøet
Vi bliver rørt af andres levestandard og vi vil vise, at det er muligt at producere et ansvarligt kvalitetsprodukt
– fra kakaobønne til gourmetchokolade.
Fiji – især landsbyen Namau, er blevet vores andet hjem og farmerne vores nye familie. Deres taknemmelighed rører os dybt.
Når du køber Pure Rainforest Chocolate er du med til at sikre farmerne og deres familier en stabil indtægt,
forbedre deres levestandard og sikre landsbyens børn ordentlig skolegang.
Samtidig er du med til at bevare regnskoven
Heidrun er uddannet kok, sygeplejerske, psykoterapeut og healer.
Hans Jørn er uddannet landmand og rørlægger.
Kom og besøg vores åbne værksted på Kirkegade 4 i Allinge.