FN’s 17 Verdensmål.

Når du køber chokolade fra Rainforest Chocolate by Koefoed, er du med til at opfylde mange af de 17 Verdensmål.

Nr 1: Afskaf fattigdom. På farmen i landsbyen Namau iFiji er tre mand fra den lokale landsby ansat fuld tid hele året. Derved kan de bedre klare sig i hverdagen. Der er en fast indtægt til at betale fx skoleuniform, bøger, osv. Skolegang er gratis.

Nr 2: Stop Sult. På farmen i Namau er folk fastansat, men samtidig opfordrer vi andre i landsbyen eller andre steder, hvor fijianere dyrker kakaotræer, til at samarbejde. Derved kan de forhåbentlig producere en større mængde kakaobønner i en højere kvalitet, som vi kan købe. Således vil også dem med færre træer opnå en større indtjening.

Nr 3: Sundhed og trivsel.

Nr 4: Kvalitetsuddannelse.

Nr 5: Ligestilling mellem kønnene. Dyrkning af kakao er hårdt fysisk arbejde og er oftest udført af mænd, men kvinderne kan naturligvis hjælpe til. Dog er der en anden opgave som kvinderne kan udføre, nemlig vaniljedyrkning. Det er ikke nær så fysisk krævende, til gengæld kræver det tålmodighed og disciplin.

Nr 6: Rent vand og sanitet.

Nr. 7: Bæredygtig energi. I Fijis regnskov er der ikke altid mulighed for elektricitet, så det bedste alternativ er solceller, evt med batterier til oplagring af strøm.

Nr 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst.

Nr 9: Industri, innovation og infrastruktur.

Nr 10: Mindre ulighed. Når både kvinder og mænd i landsbyerne har indtægter, vil det mindsker ulighed.

Nr 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.

Nr 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Vores chokolade skabes ved ansvarlig produktion i regnskoven. Fordi det er en ægte chokolade, behøver man kun at spise små mængder for at få den fulde nydelse, derved opnås det ansvarlige forbrug.

Tilsvarende med vaniljen, bliver den også dyrket og forarbejdet til en topkvalitet, så man både kan lugte og smage forskel 

Nr 13: Klimaindsats. Regnskoven er verdens lunger. det er yderst vigtigt at bevare og udvikle den for at stabilisere klimaet. Det hjælper på forståelsen at bo midt i den frodige regnskov.

Nr 14: Livet i havet. Også rundt om Fiji’s godt 300 øer flyder store mængder plastaffald.

Nr 15: Livet på land. Både vanilje og kakaobønner trives bedst i skygge fra store træer, derfor skal regnskoven bevares. Derudover kan der også dyrkes frugt og grøntsager i store mængder, helt gratis.

Nr 16: Fred, retfærdighed og stærke institutuioner. Når der er fred og jobs til alle, er der retfærdighed. Når der er tryghed og retfærdighed skabes stærke institutioner.

Nr 17: Partnerskab for handling.

 

VI ELSKER MØRK CHOKOLADE!

 

Vi hedder Heidrun og Hans Jørn Koefoed og bor på Bornholm, nær Allinge.
Nu er vi blevet chokolademagere med et produkt af høj kvalitet. Smagen er kraftig, fordi der udelukkende er bønner og rørsukker i. Man behøver kun at spise lidt af det for at blive mættet. Der produceres efter økologiske principper. Der er ikke behov for at anvende kemikalier.

På farmen er der ordnede arbejdsforhold, mændene vedligeholder plantagen, plukker kakaokapslerne, fermenterer og tørrer bønnerne. Kvinderne står for ristning og afskalning. Alle børn går i skole, intet børnearbejde på kakaofarmen.

null

Vores Historie

null

Chokolade

null

Fiji

null

Vores Historie

null

Chokolade

null

Fiji

Nyhedsbrev